Ο καλός ψαράς ξέρει να μαγειρεύει το ψάρι του

Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισαν την Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου! Η Σχολή, η οποία έχει δύο ειδικότητες: Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, άνοιξε τα εργαστήρια της και υποδέχτηκε τους μικρούς μας επίδοξους ψαράδες αλλά -όπως φάνηκε- και μάγειρες της ψαριάς τους. Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου κατέφθασαν με τη δασκάλα τους Δέσποινα Κανελλή για να μάθουν να μαγειρεύουν τοπικές συνταγές. Δάσκαλοι τους στο 3ωρο εργαστήρι, οι μαθητευόμενοι της σχολής. Αποφασίστηκε ψάρι για κυρίως πιάτο αφού ο καλός ο ψαράς ξέρει να μαγειρεύει το ψάρι του. 


Όλοι φόρεσαν τις ποδιές και τον σκούφο τους, έπλυναν τα χέρια τους και με την καθοδήγηση της Μαρίας Καλφούντζου, καθηγήτριας των εργαστηρίων τουριστικών επιχειρήσεων, βάλθηκαν με λαχτάρα να αποδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Εμείς που τα γευτήκαμε μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφεραν εξαιρετικά!
Μέσα στην κουζίνα τους περίμεναν η κα. Γαρυφαλλιά Τσαπάλου, Μαγείρισσα της Σχολής και ο Δημήτρης Παππάς, επίσης Μάγειρας της Σχολής. Μαζί τους και όλοι οι σπουδαστές της ειδικότητας μαγειρικής τέχνης. 


Οι μικροί μάγειρες χωρίστηκαν σε ομάδες και ο σεφ έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν. Το αλεύρι, η ζάχαρη, τα αυγά και οι σαρδέλες άρχισαν να χοροπηδούν πάνω στον μαγειρικό πάγκο! Μια ομάδα ετοίμασε σαλάτα με ντάκο, άλλη μια λαχταριστή μακαρονόπιτα, η τρίτη σαρδέλες πανέ και η τελευταία αυθεντικό μεσολογγίτικο ραβανί.


Ο ενθουσιασμός αλλά και η αφοσίωση των παιδιών μετέτρεψαν τη μαγειρική σε ένα ατελείωτο παιχνίδι που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Έκοψαν λαχανικά, ζύμωσαν και άνοιξαν φύλλο για την πίτα, έβρασαν τα μακαρόνια, έμαθαν να καθαρίζουν τις σαρδέλες και ετοίμασαν ένα λαχταριστό γλυκό. 


Κατά τη διάρκεια του ψησίματος οι μαθητευόμενοι της σχολής με ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, απασχόλησαν τους μικρούς μαθητές με δημιουργικά παιχνίδια και στο τέλος όλοι μαζί απολαύσαμε ένα λουκούλλειο γεύμα σερβιρισμένο απ’ τα παιδιά. 


Τα παιδιά πήραν μαζί τους το μενού και τις πολύτιμες συμβουλές από τους δασκάλους τους. 


Το ραντεβού με την φιλόξενη Σχολή του ΟΑΕΔ ανανεώθηκε για τον επόμενο μήνα στις τελικές εκδηλώσεις του προγράμματος και μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική στο μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Κουτρουμπούση Ιωάννη, τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης κ. Κώστα Καπλανίδη και την Μαρία Καλφούντζου που με τόση αγάπη και μεράκι σχεδίασαν μαζί μας αυτή την ωραία εμπειρία για τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *