Αργαλειός: με παρελθόν και μέλλον

Στα πλαίσια των εργαστηρίων υφαντικής βρέθηκε μαζί μας η Μίνα Νικολοβιένη – αρχαιολόγος και σύμβουλος πολιτιστικών επιχειρήσεων – σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους σύγχρονους δρόμους της υφαντικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μαθαίνουν υφαντική να γνωρίσουν τόσο την ιστορία της υφαντικής τέχνης όσο και την σύγχρονη επιχειρηματική εφαρμογή της.

Στην παρουσίαση που έκανε η Μίνα δόθηκαν παραδείγματα εταιρειών που παράγουν προϊόντα υφαντικής στη μοντέρνα εκδοχή τους. Παράλληλα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στις υφάντρες του Αιτωλικού, ώστε τα παιδιά να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον.

Μαζί μας βρέθηκαν και δύο από τις παλιές υφάντρες του Αιτωλικού, οι οποίες μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους να δουλεύουν στον ΕΟΜΜΕΧ Αιτωλικού (Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας) για 27 χρόνια.

Στο τέλος όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι μάθαμε νέες τεχνικές στον μικρό μας αργαλειό και εμπνευστήκαμε από τα βιβλία και τα παραδείγματα που μας έδειξε η Μίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *