Μεσολογγίτικα Χρονικά – “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους – Roots are Routes” στο Ιστορικό Μουσείο “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” στο Μεσολόγγι

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (12 Μαϊου) στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» η τελετή λήξης του προγράμματος «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους – Roots are routes».

Πρωταγωνιστές της βραδιάς οι συμμετέχοντες όλων των δράσεων! Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο καραβομαραγκός εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την εμπειρία τους μέσα από αυτό το όμορφο ταξίδι.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον πεζόδρομο μπροστά στο Μουσείο να παρακολουθήσει την ανασκόπηση της πρωτοβουλίας, να πάρει μία γεύση από τα εργαστήρια χαρακτικής και υφαντικής και να δει το ντοκιμαντέρ “Πλεύσεις Ονείρων:κατασκευάζοντας μια γαϊτοπούλα στο Μεσολόγγι” που δημιούργησαν οι μαθητές του Λυκείου Ευηνοχωρίου.

Μέσα από τα λόγια των παιδιών ζωντάνεψαν έξι μήνες συμμετοχής και δημιουργίας. Οι μικρότεροι μαθητές μας διάβασαν το παραμύθι που έγραψαν από την εμπειρία τους με τους ψαράδες της περιοχής ενώ οι μεγαλύτεροι παρουσίασαν τη γαΐτα που κατασκεύασαν. Όλοι μαζί παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ των παιδιών για την κατασκευή μιας γαΐτας και για την τέχνη της ναυπηγικής στο Μεσολόγγι.


Διαβάστε περισσότερα στο

http://mxronika.blogspot.com/2018/05/roots-are-routes.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *