Στο καΐκι του Τζίμη Μυλωνά

Συνάντηση με τον Τζίμη Μυλωνά, επαγγελματία ψαρά, είχαν οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Ο κ. Μυλωνάς μας δέχτηκε στο καΐκι του στα πλαίσια συναντήσεων των παιδιών με ψαράδες της περιοχής. Τα παιδιά γεμάτα απορίες για το επάγγελμα αλλά και την ζωή ενός ψαρά, κατέκλυσαν τον Τζίμη με ερωτήσεις. Είχαν την ευκαιρία να μπουν σε όλους τους χώρους του καϊκιού, να δουν τα αλιευτικά εργαλεία και να μάθουν πως λειτουργούν τα όργανα του σκάφους.

Πλέον τα αλιευτικά σκάφη διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας όργανα για να καταγράφουν την ψαριά (ειδικά τάμπλετ στα οποία φωτογραφίζουν τα ψάρια, βάζουν κωδικό και στέλνουν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες). Διαθέτουν ψηφιακό βυθόμετρο, ψηφιακούς χάρτες, ασύρματο και ενημερώνονται κάθε στιγμή για τον καιρό, για την κίνηση άλλων σκαφών κοντά τους, για το που έχουν αφήσει τα δίχτυα τους. 


Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ρώτησαν πότε κάποιο παιδί πρέπει να αρχίσει να ασχολείται με το ψάρεμα και ποια μαθήματα του σχολείου πρέπει να διαβάζει περισσότερο. Ο Τζίμης απάντησε ότι όσο μικρότερο κάποιο παιδί ξεκινήσει, τόσο καλύτερα, διότι σιγά σιγά θα μάθει και θα δει πολλά πράγματα. Όσο για τα μαθήματα είπε στα παιδιά ότι όλα είναι χρήσιμα και η Φυσική και τα Μαθηματικά και η Γλώσσα. “Η Φυσική γιατί τα πάντα γύρω μας είναι Φυσική”, είπε εύστοχα ο μικρός Αντρέας. “Τα Μαθηματικά όμως γιατί;” “Για να μην σε κοροϊδέψει ο έμπορας”, απάντησε ο Τζίμης.

Δόθηκε υπόσχεση τα παιδιά να ξαναέρθουν στο καϊκι και να πάμε με τον Τζίμη στα ανοιχτά για ψάρεμα. Δώσαμε ραντεβού για τον Απρίλιο που θα το επιτρέπει ο καιρός.
Τα παιδιά συνοδεύονταν από την δασκάλα τους Δέσποινα Κανελλή και τον εικαστικό του σχολείου Ηλία Βασιλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *