Ψάρεμα με “Σταφνοκάρι” στο Μεσολόγγι

Με ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησαν το δικό τους ταξίδι στον κόσμο του ψαρέματος και των παραδοσιακών τεχνικών. Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου βρέθηκαν στην λιμνοθάλλασα της Κλείσοβας, που απέχει μόλις 900 μέτρα από το σχολείο τους.

Εκεί συνάντησαν τον Αντρέα Μοσχόπουλο, ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το ψάρεμα. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους, Δέσποινα Κανελλή και Ηλία Βασιλό.

Ο Αντρέας Μοσχόπουλος τους μίλησε για την ζωή του και το γεγονός ότι τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το ψάρεμα. Εξήγησε στα παιδιά τι τεχνικές χρησιμοποιεί ο ίδιος και επικεντρώθηκε στην παραδοσιακή τεχνική “ψάρεμα με σταφνοκάρι”.

Έφερε από το σπίτι του ένα χειροποίητο “σταλίκι”, ξύλινο  κοντάρι που χρησιμοποιούν οι ψαράδες για να προωθούν τα μικρά τους πλεούμενα σε αβαθή νερά. Στο ένα άκρο, το σταλίκι είναι διχαλωτό, ώστε να στηρίζεται στο βυθό και να μη βυθίζεται στη λάσπη.

Οι μαθητές είχαν πολλές απορίες για το πως λειτουργεί ο μηχανισμός σταφνοκάρι, πότε πηγαίνουν για ψάρεμα, αν είναι δύσκολη διαδικασία.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Άντρεα Μοσχόπουλο όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος για να ψαρέψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *