Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους

Το “Roots are Routes – Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους” είναι ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους μαθητές με παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται. Σε ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια δίνεται η δυνατότητα στον μαθητή να αποκτήσει εμπειρία τεχνικών από επαγγέλματα της περιοχής του. Στο Μεσολόγγι οι μαθητές θα ασχοληθούν ενεργά με τις τεχνικές της ναυπηγικής, του ψαρέματος, της υφαντικής και την τέχνη της χαρακτικής.

Το πρόγραμμα επίσημα ξεκινά με συνεργάτες το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου, το Γυμνάσιο Αιτωλικού, την Ε’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.
Συνοδοιπόροι της προσπάθειας το Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο “Διέξοδος” το Μουσείο Χαρακτικής Βάσω Κατράκη, το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Οι δράσεις θα διεξαχθούν σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Ευηνοχώρι.

Ημερομηνίες δράσεων: Ιανουάριος 2018 – Μάιος 2018

Το έργο “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους/Roots are Routes” είναι μέρος του προγράμματος START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.) και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *